Waarom robotisering succesvol kan zijn

Doe mij maar narcissen en tulpen
2016-10-19
Positief denken
2017-03-01

robot

De vraag en de wens van het inzetten van robots groeit.
En dit is een statement op persoonlijke titel. Helemaal niet gestoeld op enig onderzoek. Nee, gewoon een onderbuik gevoel.

Decennia lang hebben we het over HR ofwel Human Resources. Bedrijven putten uit deze ‘bron’. Met de dag krijgt de kreet HR een minder positieve lading. Was het vroeger nog een vertaling van ‘personeelszaken’ en bedoelde men er de mensen van deze afdeling mee, tegenwoordig gaat het vaak over het proces HR. Het behartigen van de belangen van de medewerkers óf het optimaal inzetten van de personeelsleden.

De spagaat waarin HR al jaren zit, het beste voorhebben met het personeel en tegelijkertijd ook voor het bedrijf zijn, kan alleen volgehouden worden wanneer je een professionele mediatorrol kunt vervullen. En dat zie je vaak echter niet terug bij bedrijven. HR staat dan opgesteld en opereert vanuit de bedrijfsvisie alleen.
De medewerker is dan nog een “human resource”, een menselijke bron, van waaruit wordt geput. Totdat deze ‘leeg’ is. Om vervolgens een andere bron ‘aan te boren’. Zo simpel wordt in het geheel voorbij gegaan aan het feit dat met mensen wordt gewerkt. En ik denk dat juist in die organisaties robotisering zou succesvol kunnen zijn. HR medewerkers worden dan een soort van procesoperators. Robots werken tenslotte dag en nacht, zonder tegenspraak, zonder dagje ziek of vrij te zijn. En de procesoperators kunnen dan in ploegendienst gaan werken…
Of dit soort bedrijven op de lange termijn succesvol zijn? De tijd zal het uitwijzen.

Werken met en investeren in ‘gewone’ mensen

Terug naar de bedrijven die gewoon met “mensen” willen blijven werken; wat daarbij dus belangrijk is, is het welzijn van de mensen. Werken aan stressreductie, positieve verhoudingen, vertrouwen, positieve sfeer, duidelijke communicatie, geborgenheid zijn cruciaal.
Dat bereik je door naast investeren in kennis (vakkennis en vaardigheden), ook te ïnvesteren in de ‘soft skills’. Investeren in persoonlijke ontwikkeling is van wezenlijk belang om veranderingen in organisaties teweeg te brengen, om organisaties efficiënter, rendabeler te maken dan ze nu zijn.

robot-en-mens-aan-het-werk
En ja, misschien is het ook wel rendabel om een deel van de medewerkers te vervangen door robots. Wanneer je kijkt naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van “zorg robots”, zou het zomaar kunnen zijn dat ook die ‘nieuwe werkkrachten’ goedkoper kunnen zijn dan de menselijke variant. Tot die tijd houd ik me bezig met het helpen van organisaties die willen blijven werken met en investeren in ‘gewone’ mensen. Organisaties waar dus nog ‘spirit’ in zit.

Auteur: Erik Kamp
Be happy manager @ Weer Genieten

Erik helpt organisaties naar een hoger plan, een beter rendement, een prettigere werksfeer te brengen. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van organisaties, processen, ICT, marketing in combinatie met de menselijke kant (sociaal/psychologische aspecten), kan hij met een helicopterview kijken naar uw organisatie en is hij in staat om in korte tijd de vinger op de zere plek te leggen en deze te helen zodat de organisatie als geheel gezond wordt en weer kan genieten.

Comments are closed.