Naast een aantal referenties op LinkedIN, staan hieronder een aantal persoonlijke ervaringen over mijn rol als trainer en coach.
Lees hier de ervaringsverhalen over de trainingen, workshops en de 1-op-1 sessies.

Ervaringen over trainingen/workshops:

 • Al het geleerde kan ik meteen toepassen in de praktijk,
 • Ik ben nu al aan het veranderen,
 • Ik ben er heel bewust mee bezig,
 • Erik dringt door tot de kern,
 • Het is niet allemaal even makkelijk,
 • Zeer goede en waardevolle cursus,
 • Zeer goed voor persoonlijke ontwikkeling,
 • Ik heb een beter inzicht gekregen,
 • Veel geleerd, heel waardevol,
 • Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk,
 • Het voelde allemaal heel veilig,
 • Ik heb nieuwe vaardigheden opgedaan en mijn nieuwsgierigheid is gewekt,
 • Hele positieve uitstraling van de trainers,
 • Het was een boeiende en leerzame training.

Ervaringen over 1-op-1 sessies
Een groot aantal klanten heeft een of meerdere 1-op-1 sessie(s) gehad. Lees hier wat klanten zeggen over wat ze hebben ervaren en hoe dat hun leven heeft veranderd nadat ze die sessie(s) hebben gehad. Een opsomming van de vele mooie reacties ik heb ontvangen.


Als kind een heftige ervaring meegemaakt en al zo’n 20 jaar rondgelopen met de aan deze herinnering gekoppelde emoties…
Mei 2023 S.
Het onmogelijke bestaat nog! Ik heb juist de persoon in kwestie, gefeliciteerd voor zijn verjaardag en hem een fijne dag toegewenst. Dus geen haat meer jegens hem…
Moet niet gekker worden!


September 2022 Erica
Het was een geweldige ervaring. Zo intens ontspannen, dat had mijn lichaam al heel lang niet meer gevoeld. Even geen pijn, geen kramp geweldig. Twee hele lieve mensen. Dank jullie wel, ik kom graag nog eens terug.


Mei 2022 Wil Looman
Een fijne ervaring (Energetische Twinflame behandeling).
Een behandeling die ik nog niet kende. Het heeft me heel goed gedaan.
Ben van plan om het regelmatig te ondergaan.
Het helpt bij het herstel om mijn lijf weer sterk en pijnvrij te houden.
Hartelijke groeten Wil Looman.


September 2021 Jurgen
Beste lezer,
Ik ben heel erg blij geworden van de, over de jaren verspreide, IEMT-behandelingen die Erik me heeft gegeven. Ik had, zoals ieder mens, kleine en grotere trauma’s opgebouwd door persoonlijke ervaringen. Een aantal weken geleden, Erik kwam bij me thuis(), omdat ik door dit bedrijfsongeval veel pijn ervoer in mijn ruggengraat en tussen m’n schouderbladen. ( ik zit nl. thuis sinds maart 2021, en bv. langere stukken autorijden lukt niet echt)

Erik heeft de IEMT-methode/ -techniek toegepast bij mij. Na de therapie heeft Erik me aangegeven dat ik “nog 2 dagen erge pijn zou kunnen ervaren” en daarna zou het allemaal verdwijnen.
(Als je begrijpt dat mijn pijn zich over een periode van 6 tot 7 maanden zich vaak op 8 bevond (pijn-schaal 0-10), dan leek me dat niet ogenschijnlijk te gebeuren)

Inderdaad, 2 dagen hoge pijn… alsof de pijn mijn lichaam wilde vasthouden en niet wilde loslaten… na de 3e nacht slaap… stond ik eerst vrijwel pijnvrij op uit bed… en in de loop van die 3e dag, verdween mijn pijn totaal.
Wanneer ik geweten had dat Erik ook pijn kon laten verdwijnen wat door een fysiek trauma ontstaan was, had ik hem al eerder gevraagd. Ik ben pijnvrij sinds 13 september 🙂

Een blije vrolijke Jurgen 🙂


September 2021 Sebastian van Nijnatten
Hallo,
Ik ben Sebastian Van Nijnatten en ik ben 42 jaar.
Ik wil beginnen met iets te delen over de afgelopen 30 jaar van mijn leven!
Ik heb de afgelopen 30 jaar gevochten om te komen waar ik nu sta!
Ik ben constant op de vlucht geweest voor wie ik daadwerkelijk ben. Soft en Harddrugs hebben mij geholpen om mijn vluchtgedrag in stand te houden. Ik heb ontzettend veel kansen gehad om wat van mijn leven te maken. Ik kon goed leren alleen door mijn verslavingsproblemen vanaf mijn 11de daar nooit iets mee gedaan. Faalangst, bindingsangst, verlatingsangst zorgde voor chaos in mijn hoofd! Continu opzoek naar zaken buiten mezelf om me gelukkig te kunnen voelen. Relaties, materiële zaken, waardering, liefde, en aandacht. Een biologische vader die ik niet kende. Totaal geen waardering voor mezelf en continu in een identiteits crisis. Wie ben ik? Wat vind ik leuk en echt belangrijk? Waar wordt ik gelukkig van? Samengevat heb ik van mijn 14 tiende tot mijn 16 de gedwongen in internaten doorgebracht omdat ik onhandelbaar was. De voogdij uit handen van mijn moeder is genomen en ik van mijn 13 de tot mijn 18 de onder toezicht stelling heb gestaan. Op mijn 19 de ben ik voor de eerste keer naar een verslavingskliniek gegaan. Omdat het mij niet lukte om gestopt te blijven ben ik dat zelfde jaar in een gedwongen opname terecht gekomen in de psychiatrie. De afgelopen 20 jaar ben ik vele malen met psychoses opgenomen geweest. Vaak gedwongen met een RM of IBS. Ook in totaal 12 opnames in verslavings klinieken! Bij mij kwamen de wanen altijd bij het afkicken en vaak moest ik dan van de verslavings kliniek door naar een gesloten afdeling in de psychiatrie. Door in deze wereld te leven heb ik ontzettend veel mensen heen zien gaan. Ook veel mensen die me dierbaar waren. Dat heeft mijn verslaving alleen maar in stand gehouden omdat ik niet met het verdriet om kon gaan en alle andere emoties die daarbij kwamen kijken. Ook vele depressies gehad die jaren aanhielden en waardoor ik weer snel naar de middelen greep om te verdoven. Ik dacht dat iedereen op de wereld gebruikte of daar een link mee had.
Ik ben 7 maanden geleden op moment dat ik niet meer verder wilde leven!! Althans niet meer op deze manier, een kliniek ingegaan. Mijn 12 de opname!! Ik ben er vol voor gegaan. Ik ben suggesties op gaan volgen van mijn behandelaren en herstellende verslaafden die soms al 5 tot 15 jaar clean zijn. Alle energie die ik in mijn verleden had gestoken in mijn verslaving ( neerwaartse spiraal ) heb ik nu gestopt in mijn herstel. Ik ben gaan schrijven over mijn gevoelens en emoties, verleden en angsten voor de toekomst.
Ik ben nog altijd in behandeling en heb net een contract getekend van een jaar in een safe house, zodat ik het komend jaar mezelf kan blijven ontwikkelen en mag groeien. Ik werk aan mijn eigenwaarde door te wandelen, praten met behandelaren, sporten, schrijven en het lezen van boeken. Ik durf weer te dromen en doelen te stellen. Mijn droom is om anderen te inspireren, hoop kracht en ervaring te delen. Wat je verleden ook mag zijn je kunt iedere seconde een andere/nieuwe keuze maken. Hoe moeilijk dat ook mag lijken. Iedere keuze kan het verschil maken voor de toekomst. Ik ben van plan om mijn ervaringen op te schrijven en zou graag in de toekomst spreken over mijn ervaringen. Bv op scholen of zelfs voor groter publiek. Stap voor stap en ik kan het niet alleen!!! Ik heb gelijkgestemde om me heen nodig om mijn dromen te verwezenlijken. Het belangrijkste is dat ik weer van mezelf hou en dat mijn ervaringen mij gemaakt hebben tot wat ik nu ben. Ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven. Dat gun ik iedereen!! Gewoon lekker jezelf kunnen zijn en genieten van de mensen om je heen die dat ook durven zijn en jou accepteren zoals je bent.
Wat mij enorme inzichten en kracht heeft gegeven is dat ik drie jaar geleden bij Erik Kamp terecht ben gekomen. Via een ondersteuner die ik op dat moment regelmatig over de vloer had. Ik heb een aantal sessies gehad en daar is een zaadje gepland voor waar ik nu sta. Als ik terug kijk is daar langzaam duidelijker geworden dat ik de enige ben die het lot van mijn leven in eigen hand heeft. Het heeft nog even geduurd voordat ik gekomen ben waar ik nu sta alleen vanaf die periode ben ik wel de juiste stappen gaan zetten. Ik ben na de sessies wel contact blijven houden en heel dankbaar dat ik dat gedaan heb. Erik komt snel tot de kern en heeft een enorme positieve energie die bij mij tot een ommekeer en inzicht heeft geleid.
Dankjewel!!


September 2021 Mevr. H.
Al sinds mijn jeugd heb ik angst wanneer ik over steigers loop. Van die steigers bij havens; die loopplanken boven het water. De angst was dat er 1 of meerdere planken zouden loszitten en ik er dan doorheen zou zakken. Aangezien ik van boten en water houd loop ik er toch vrij regelmatig op rond. Maar er was altijd dat nare gevoel in mijn lijf, angstgedachten, uiterst op mijn hoede zijn.

Hier wilde ik graag vanaf zijn. Dus kreeg ik een IEMT-sessie (integral Eye Movement Therapy, te vergelijken met EMDR, maar dan fijner, prettiger en makkelijker). Ik riep in mijn herinnering zo goed mogelijk op dat ik op die steiger stond met het angstgevoel en de nare gedachten. De coach (Erik) hielp me om de herinnering zo krachtig en realistisch mogelijk te maken; alsof ik er stond en het op zijn sterkst voelde. Daarna liet hij me het gevoel een cijfer geven; een dikke 10, zo sterk. Na 3 keer het IEMT-en te hebben uitgevoerd (dat duurde tussen 5 tot 10 minuten) was het cijfer van het gevoel gedaald naar een 1 (!). Ik was verbaasd; toch was het echt veranderd.

Daarna de proef op de som. De steigers op. In eerste instantie had ik het niet eens in de gaten; ik liep dus zo ontspannen over de steigers, alsof ik gewoon over de stoep wandelde. Toen iemand me erop attent maakte realiseerde ik mij dat de angst helemaal weg was! Heerlijk! Om het nog extra uit te testen heb ik zelfs gesprongen op de steiger. Helemaal nergens last van! Wat is dat IEMT een fantastische tool. Echt top! WAUW!


Mevr. (app-je):
Hoi Erik,
Ik geniet weer volop maar ondervind nog wel hinder van het te hoge cortisol. Luister beter naar mijn lichaam en neem mijn rust wanneer nodig. Ik slaap stukken beter. En ik pieker veel minder. Ik heb voor het eerst in 25 jaar kunnen genieten van een etentje waarbij mensen aanwezig waren waar ik voorheen ‘last’ had. niks niet piekeren van te voren, heerlijk. Ik maak me niet meer druk om alles en kan heel veel loslaten.


Mevr. (app-je):
Hoi Erik,
Het is weer volop genieten. Verder luister ik heel goed naar mezelf en neem mijn rust. Ik kan weer beter slapen en heb de meest uiteenlopende dromen. Voorheen zou ik daar de hele dag mee bezig zijn “hoe, wat, waar en waarom”, nu zie ik het als een goed teken.
Bedankt voor je bericht en ik wens je alvast een fijn weekend.
Groetjes


Mevr. C.W.:
In een maatschappij zoals deze in Nederland heerst is het gemakkelijk om je te laten opslurpen. Woorden zoals “moeten” en “te druk” zijn aan de orde van de dag. Ik ben helaas ook in deze valkuil getrapt. Mijn onfortuinlijke bijna liefdeloze jeugd zorgde ervoor dat ik mijzelf wel staande wist te houden in een te drukke vooral bedrukkende baan. Totaal niet assertief liet ik alles en iedereen over mij heen walsen, hoe veel kleiner kon ik nog worden?!

» Toon meer

We leven in een maatschappij waar prestatiedrang lijkt te zijn ingeburgerd. Ik legde mijn lat zo gigantisch hoog en ging daarbij ook nog eens gebukt onder mega veel faalangst. Luisteren naar IK en MEZELF zijn was er niet bij. Mezelf voorbijgelopen en voor iedereen klaarstaande liet ik het zo hoog oplopen dat mijn lichaam protesteerde en het zichtbaar werd in mijn bloedwaardes. Alweer!
Waar ben je dan toch mee bezig? Alles op hulpgebied greep ik aan maar als je zoekende bent naar de oplossing dan komt deze vaak uit een onverwachte hoek.
Middels facebook, jawel facebook werd mijn interesse gewekt voor IEMT. Impulsief maar met een goed gevoel heb ik om contact gevraagd alvorens ik mij in ging lezen op dit onderwerp. Gewoon omdat dit goed voelde voor mij. Erik Kamp belde mij de dag daarop en een prettig gesprek volgde en de eerste afspraak werd gemaakt.
Een week later liep ik met mijn ziel onder mijn armen en met een zwaar tekort aan zelfvertrouwen binnen daar waar Erik mij hartelijk welkom heette. Mijn eerste IEMT behandeling, openstaande voor wat komen ging met toch een beetje de rem er op maar volledig klaar voor verandering want IK moest veranderen om te voorkomen dat ik mezelf nog meer weg zou cijferen.
De behandeling was zwaar en mijn masker viel af. Ik daalde naar de diepst weggestopte herinneringen waar ik negatieve waardes aan had gehangen, diegene die pijn deden en mij zwaar benauwde. Het was een rollercoaster aan emoties. Ik vertrouwde volledig op Erik zijn kundigheid, iets waar eenieder die mij kent van weet dat ik daar niet snel aan toegeef. Ik zag mezelf en heel veel ikjes die ik allemaal stuk voor stuk accepteerde, waardeerde en zelfs bewonderde. Wauw, ik ben trots op mezelf.
Aan het einde van die middag mocht ik al die ikjes samen laten smelten tot mezelf, IK. De eerste sessie was een feit en heeft me zoveel inzichten gebracht. Het voelde alsof ik weer vrij kon ademhalen. De woorden “perfectionisme”, “trauma”, “angst/faalangst” en “zelfvertrouwen” werden van het bord geveegd. Ik voelde me prettig en zelfs een stuk groter. Ik bemerkte hoe moeilijk het zo nu en dan was om antwoord te geven op Erik zijn vragen. Je moet voelen en herbeleven en dan vasthouden en loslaten.
Met hoofdpijn en een berg ellende weggewerkt ging ik opgewekt naar huis.
Een volle week om te ervaren hoe ik anders was dan daarvoor volgde. Een week waarin ik meer energie had en weer vrolijker was. Stiekem af en toe terugblikken op wat ooit was en wat ik daarbij voor gevoel kreeg maar het deed niet meer pijn en ik hechte er geen waarde meer aan.
Met mezelf en ik stapten wij een week later op Erik af, klaar voor de tweede sessie. Ik luisterde nog steeds niet goed naar mezelf en had erg veel moeite met loslaten. “What if/wat als” werd er opgeschreven. Zo moeilijk doen als het zo makkelijk kan. Piekeren tja, dat vervelende piekeren dat je wakker houdt. Wederom voelen, herbeleven, vasthouden en loslaten. Mijn energieveld bouwen en herschikken tot het goed voelt. Ik en mezelf tot een geheel. Een ervaring waar ik dankbaar voor ben, een levensles die ik gebruik vanaf nu en in mijn toekomst. Niet meer “misschien” of “ik zal het proberen”. Nee, ik ga het doen. En die altijd JA zal vaak een NEE zijn en daar voel ik mij niet meer schuldig over.
Ik vind het bijna sonde dat nog niet iedereen deze ervaring heeft mogen beleven, het geeft je zo een ander perspectief op je eigen leven. Niks moet, alles mag en het “te druk” hebben kun je mooi als verbastering voor je ME-time gebruiken 😉
Ik ben ik, niet hij maar zij en daar ben ik trots op!

» Toon minder


Mevr. M.dK.:
“Via een vriendin ben ik toevallig bij Erik terecht gekomen, niet
wetende wat ik me precies van een sessie moest voorstellen en wat ik
kon verwachten. Met een vriendelijke en open uitstraling werd ik
ontvangen. Hij zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt en
geeft je een gevoel van geborgenheid. Hij heeft me geholpen om het
negatieve/rot gevoel waarmee ik rond liep te verminderen. Erik is erg
berokken en laat ook na de sessie blijken door nog eens een babbel te
maken. Ik vond het een hele bijzondere en prettige ervaring. Dank je
wel Erik.”

Heb jij – na het lezen van Wat klanten zeggen – nu ook
“DAT WIL IK OOK, WEER TROTS ZIJN OP MEZELF?


Mevr. S.V.:
In slechts een half uur tijd heeft Erik mijn klachten na traumata aanzienlijk weten te verminderen middels IEMT. Ik voelde me meteen een stuk vrijer en lekkerder in m’n lijf.


Mevr. AM.J. (Ik ontving dit mooie berichtje…)
Sinds de afspraak van 15 maart voel ik me wel zó goed! Ik kan de hele wereld aan! 😊 Meteen de volgende ochtend al.. Ik ben aan het opruimen geslagen (het was toch wel heel erg 😩)
De hele keuken is nu spik en span, uren mee bezig geweest. En alles wat ik voorheen maar liet liggen en zich opstapelde, al sinds een héle lange tijd, stoort me nu opeens. Alsof er oogkleppen van me af gevallen zijn.
Ook wanneer ik bij m’n ouders thuis kom (mijn moeder is erg ziekelijk en hulpbehoevend), doet me dit minder, ik trek het me niet zo erg meer aan.
En gisteren een start gemaakt met de ordners, om naar de Shurgard te gaan brengen…
Het voelt alsof er een hele grote last van me is afgevallen,
DANKJEWEL.


Mevr. A.J.:
Ik kreeg een sessie cadeau van mijn zus.
Het eerste wat ik dacht was ‘wat moet een basispsycholoog bij Erik?’. Ik vroeg me af of het wel zin had om naar een sessie te gaan en wat het me dan te bieden heeft.
Uiteindelijk ben ik toch maar gegaan omdat ik het gevoel had dat er ook wat moest veranderen in mij. Ik was mezelf een beetje kwijt, werd onzeker van mijn kunnen en doelen leken opeens ver weg.
Na mijn sessie met Erik liep ik vol energie, vertrouwen en met een brede glimlach weg.
Soms is het nodig om even te luchten bij iemand met een helikopterview, iemand die je motiveert en die je een push geeft.
Heb jij dit ook nodig? dan zou ik je Erik zeker aanbevelen.


Dhr. Theo van den Eijnden:
Bij een netwerkbijeenkomst ontmoette ik Erik. Wij raakten in gesprek en ik vertelde hem van een blokkerende gedachte die ik had. Deze gedachte zat mij regelmatig in de weg en maakte dat ik vastliep, zowel in mijn werk als privé.
Erik bood aan om een IEMT-sessie bij hem te doen en daar heb ik geen spijt van. Door de IEMT-sessie heeft Erik de blokkerende gedachte bij me weten weg te halen. Sterker nog, ik weet niet eens meer wat de gedachte ook al weer was. Het heeft mij een bevrijdend gevoel gegeven waar ik nu nog steeds plezier van heb.
Dank daarvoor, Erik.
Als je met een blokkerende gedachte zit, waardoor je niet verder komt, dan kan ik een IEMT-sessie bij Erik van harte aanbevelen.


Mevr. A.vV. (Vandaag een app-je ontvangen..):
Hoi Erik,
Het is heel bijzonder, na anderhalf jaar op een zwarte 1 richtingsweg te hebben gezeten – zonder licht te zien aan het eind – alleen iedere minuut van de dag de vraag: “wanneer stap ik eruit? Wanneer houd ik dit niet meer vol?”
Iedere dag huilen huilen huilen, badkuipen vol. En nu, de JAS van verdriet is echt weg. Af en toe denk ik, volgens mij heb ik geen tranen meer.
Af en toe schiet ik nog in de emotie maar dat is dan maar even.
Bedankt voor alles.


Mevr. Dorien van Loon:
Door mijn opgedane ervaring met ‘De Be Happy Manager’ wil ik Erik Kamp graag aanbevelen bij HR Managers die te maken hebben met medewerkers met emotionele problemen.
Deze medewerkers kunnen vaak, na enkele sessies al, weer genieten van het leven en daardoor beter functioneren op het werk.


Mevr. Mymza A. Wever:
In a fast pace world with all sort of things trying to get your attention, it is hard to keep focus and know which is the next step forward. And do not forget all the things you deal with on a daily basis. -Distractions and obligations-
Erik’s simple yet relevant questions triggered me to get into a better track on answering some questions I had been dealing with for a while.
I know I experienced only a small part of what Erik is capable in doing within his work. Except I don’t have a doubt he is good a it.


Dhr. Bart Jansens:
Ik heb een meer dan prettige ervaringen met Erik.
In diverse netwerk bijeenkomsten kom ik Erik tegen en deze ontmoetingen hebben geleid tot een persoonlijke sessie met Erik waarmee hij me van een “lastige fobie” heeft afgeholpen.
Mocht jij ook tegen zaken aanlopen in je leven die af en toe erg hinderlijk of zelfs storend zijn, neem zeker even contact op met Erik voor meer informatie over zijn dienstverlening en mogelijkheden.


Dhr. Franc Bruggeman:
Hi Erik,
Soms kom je de juiste mensen op het juiste moment tegen. Heerlijk is dat.
Met een heldere visie en inzicht op het onderwerp -grenzen stellen- weet je met gerichte vragen de onderliggende issues te triggeren.
Het heeft me zeker nieuwe inzichten gebracht.
Dank daarvoor.


Weer Genieten