Hypnotherapy, hypnose heeft voor veel mensen iets mysterieus. Simpel gezegd is hypnose een manier om in trance te gaan. Als je onder hypnose bent, ontstaat er een ontspannen toestand van lichaam en geest, waarin je tegelijkertijd enorm gefocust bent.
Hypnose brengt iemand in een veranderde bewustzijnstoestand, die ervoor zorgt dat (verborgen) ervaringen, ingesleten patronen of belemmerende overtuigingen vanuit het onderbewuste naar boven gehaald kunnen worden.
Hypnose is dus niet zweverig of magisch, maar juist heel concreet.
Als je in trance bent, ga ik het gesprek aan met jouw onderbewustzijn, waar je dan directe toegang toe hebt. Je onderbewuste is de som van al jouw ervaringen. Alles wat je ooit hebt meegemaakt in je leven staat hier geregistreerd, in jouw eigen digitale archief. Het vormt de basis van je gedrag, de wijze waarop je denkt, redeneert, ervaart, voelt en het bepaalt je perspectief op de wereld. Ongewenste denkbeelden, overtuigingen en emoties kun je onder hypnose op een prettige wijze omzetten naar een gewenste vorm.
Onder hypnose verdwijnen je dagelijkse gedachten en zorgen naar de zijlijn, waardoor het rustig wordt en er ruimte ontstaat in je hoofd en lichaam. Misschien dat er nog wel een gedachte voorbij komt, maar daar hoef je dan even niets mee te doen.
Veranderingen die je tijdens een hypnose sessie doorvoert, werken diep door. De keuzes en/of stappen die je maakt zijn krachtig, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.
Als je een boek leest en je gaat helemaal in het verhaal op, dan ben je al in trance en heb je jezelf gehypnotiseerd. Het is je vast wel eens overkomen dat je zo geconcentreerd of ontspannen met iets bezig was, dat je niet eens in de gaten had dat er ongemerkt al zo veel tijd verstreken was. Je was gewoon in trance!
Lekker dagdromen is dus ook een vorm van hypnose.
Soms zijn mensen bang voor hypnose of vinden ze het spannend, omdat ze denken dat ze de controle verliezen, volledig van de wereld zijn en er misschien niet meer uitkomen. Vaak komen deze gedachtes voort uit de hypnoseshows die op tv te zien zijn. Je blijft zelf echter zelf de controle behouden, je weet precies wat er gebeurt tijdens de sessies en je komt er altijd uit. Het mooie is aan hypnose is dat je onderbewustzijn alle vrijheid krijgt om de antwoorden te vinden die je diep van binnen eigenlijk al hebt.

De Master of Hypnotherapy die ik heb gevolgd staat geregistreerd bij de ABH.

Weer Genieten