We leven in een land met ongeveer 14 miljoen volwassenen. Het grappige echter is dat wanneer het merendeel van al die mensen een probleem hebben er óf niet over praten -ze negeren of ontkennen het; Óf ze bespreken het met de buurvrouw, ‘n familielid, ‘n vriend of vriendin of ‘n collega.

Wat ik me afvraag is; wanneer je jouw verhaal vertelt, voelt dat dan als een opluchting? En vertel je jouw verhaal dan nog eens tegen iemand anders, … en ….

Ben je dan op zoek naar een oplossing voor jouw probleem? Wil je dan veranderen óf wil je gewoon op dezelfde manier door blijven leven – en anderen deelgenoot maken van jouw probleem?

Tuurlijk, door praten met al die anderen ga je je even wat beter voelen maar uiteindelijk lost het niets op. Het levert (doorgaans) ook niets op, het is alleen maar tijdelijke oplossing, een tijdelijk ander gevoel, allemaal ´korte termijn politiek’ dus!
Al die adviezen en oplossingen die je aangedragen krijgt, zijn argumenten die bij die anderen hebben gewerkt of voor hen dé oplossing lijkt te zijn wanneer het hun probleem zou zijn.
Jij hebt jouw probleem! Dat zul je zelf moeten oplossen. Daarvoor heb je jouw methode, manier, handvat of wat dan ook, voor nodig. Daarvoor zul je in jezelf moeten investeren!

Ok. je kunt doorgaan op de manier zoals je bezig bent. Ben dan ook eerlijk naar jezelf en verwacht dan géén andere uitkomst dan die die je altijd al hebt gehad.
Er zijn in Nederland zo’n 35000 professionele coaches die getraind zijn om jou te helpen jouw problemen op te lossen. Allemaal met hun eigen technieken, tools, methodes, kennis. Er is er vast één waarmee jij ‘n klik zult hebben.

Dus kies je ervoor om te blijven doorgaan op de manier zoals het nu gaat óf kies jij ervoor om je je weer happy te voelen?

Be happy manager

Categories: BlogKorte Verhalen

Weer Genieten