Iedereen kent wel het gevoel om in een opwaartse spiraal of in een neerwaartse spiraal te zitten. En wanneer je in een neerwaartse spiraal bent beland, is het niet zo makkelijk nog niet om ‘eruit’ te breken…
Probeer dan het moment te ontdekken van een ‘stilstaande’ spiraal. Het gaat dan even niet vooruit én het zit even niet meer tegen.
Op zo’n moment kun je zelf bepalen of het opwaarts of neerwaarts gaat. Het is hoe je zelf de zaken bekijkt en je bent zelf verantwoordelijk voor die keuze. Wat mensen vaak niet weten is dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de manier waarop ze op externe negatieve prikkels reageren en daar dus bij henzelf invloed op uit kunnen oefenen.

Stress, onrust, onzekerheid. Voer voor velen die zichzelf willen laten coachen maar…. dat kost geld en het wordt veelal niet vergoed. Wat is dan belangrijker? De investering en lekkerder in je vel zitten met alle positieve neveneffecten of … een door de ziektekostenverzekeraar gesponsord bezoek aan een geestelijk hulpverlener. Vaak een veel te zwaar geschut voor een probleem dat niet op psychologisch of psychiatrisch niveau hoeft worden bekeken.
Mensen zijn bang geworden en weten onderhand niet meer goed hoe ze naar de spiraal moeten kijken en wat ze er dan zelf mee kunnen om te zorgen dat het naar boven lijkt te lopen. Hoe verander je jouw zienswijze? Blijf je het glas is nog steeds half leeg zien… 

De opwaartse spiraal creëer je zelf!

[EK 2011-11 Naar De creatie spiraal en eigen ervaringen]

Categories: Korte Verhalen

Weer Genieten