En soms ook niet. Iedereen heeft wel eens ‘n moment dat iets tegen zit. En bij sommige duren die momenten wat langer dan bij anderen.
Er zijn ook mensen die het idee hebben dat het leven een aaneenschakeling is van dit soort momenten. Alles zit tegen. Het begint ‘s-morgens al wanneer ze uit bed stappen. Ze stoten hun kleine teen aan de deurpost. Gaan naar het toilet en het rolletje wc-papier heeft nog niet één velletje over. 

Willen ze hun tanden poetsen maar de pasta is net door een andere huisbewoner opgemaakt. En wanneer ze dan uit de voorraadkast ‘n nieuwe tube willen pakken, blijkt dat de tandpasta nou net op is. Bij de vorige poging is ook al verzuimd om de tandpasta op het boodschappenlijstje te schrijven.
Op naar het werk gaat het niet veel beter. Door de kou start de auto al wat moeilijker. Gevolg, accu bijna leeg en motor verzopen. Kortom ‘n kwartier later van huis weg dan normaal met als gevolg: aansluiten in de file. Op het werk aangekomen blijkt de lift een onderhoudsbeurt te krijgen en dus dan maar met de trap naar de 4e etage…  Herken jij ook van dit soort momenten? Heb jij ook van die dagen of misschien zelfs weken? Hoe lang duurt bij jou een dergelijk moment?

Tja, het weer helpt ook al niet erg mee. Nauwelijks zonneschijn, alle dagen guur of grijs en grauw.
Wat zou het fijn zijn om wat meer controle te hebben over jouw eigen gemoedstoestand. Dat je het gevoel hebt dat alles lekker loopt.
En JA, dat kan! Want elke gedachte die we hebben, die creëren we zelf. Wanneer jij je goed wilt voelen, dan is dat zo. En andersom natuurlijk ook. Aanvankelijk zal het allemaal nog niet zo gemakkelijk zijn maar na enige oefening… Kwestie van mind-set.
Bij de ene persoon is het glas halfvol en bij de andere is dat zelfde glas halfleeg. Ben blij dat je een glas heb waar toevallig ook nog wat in zit!!
Over mind-set gesproken.

Laatst zat ik in de train op weg naar huis. Enkele rijen voor mij zat een jongen die het blijkbaar niet zo gemakkelijk had. “Alles” zat tegen. En dat vertelde hij aan iedereen doe het wilde horen. De trein had wat vertraging. “Kan gebeuren”, zeg ik dan. Deze knul dacht daar anders over.
Even later klonk uit de luidsprekers de mededeling dat de trein twee stations verder zijn eindbestemming zou gaan hebben omdat wegens een industriebrand, verder rijden niet mogelijk was. De knul had het niet meer. Behoorlijk gefrustreerd verliet hij bij de eerstvolgende stop de trein om aan zijn terugreis te beginnen. Bij de tweede stop bleek dat er ‘speciaal voor mij’ een extra trein ingezet te zijn zodat ik zonder veel extra vertraging mijn reis kon voortzetten.
Ja, soms zit het mee…
[EK 2014-12] 

Categories: Korte Verhalen

Weer Genieten