Een van de meest, zo niet de belangrijkste facetten van het menselijk immuunsysteem is een gezond darmmicrobioom. Dankzij het moderne leven en de chemische geneeskunde is zijn de darmen van veel mensen echter bijna dood, waardoor ze weerloos zijn tegen ziekte.

De probiotische flora die in het menselijke spijsverteringskanaal leeft, is van cruciaal belang voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Het beschermt tegen ziekteverwekkers en leert het immuunsysteem functioneren, en begeleidt een goed metabolisme en de gezondheid van de hersenen.

Een optimaal functionerende darm-hersen-as, zoals dat heet, houdt je lichaam in leven. De trieste waarheid is echter dat het voortdurend wordt aangevallen door ongezond voedsel, chemicaliën uit het milieu en farmaceutische gifstoffen – inclusief de gifstoffen die in vaccins worden aangetroffen.

Gebrek aan menselijke aanraking, vooral tijdens de plandemie, doodt ook de microbiomen van mensen. Vooral tijdens de eerste paar jaar van iemands leven is een gezonde interactie met anderen, inclusief aanraken, wat de darmflora voedt en doet groeien.

Menselijke aanraking, zo blijkt, is voor dit doel gedurende het hele leven van een persoon belangrijk. Het helpt het microbioom te voeden vanaf de geboorte tot de dood, iets waar maar heel weinig mensen het over hebben te midden van de voortdurende lockdowns, richtlijnen voor sociale afstanden en maskermandaten voor het corona virus (Covid-19).

“Een afname van de interacties tijdens de pandemie kan ook langdurige gevolgen hebben”, zei Sarah Toy in haar tijdschrift The Journal.

Een andere cruciale bron van leven voor het microbioom is de ademhaling, die onnatuurlijk wordt belemmerd wanneer iemand een gezichtsmasker draagt. Deze onnatuurlijke blokkering van de normale luchtstroom in combinatie met een constante opbouw van koolstofdioxide in het masker berooft de drager van zowel zuurstof als nuttige microben.

Probiotica zijn essentieel voor de gezondheid en het leven
In een groot deel van de bodem en het vuil van het land ontbreken ook nuttige microben, dankzij de diepgewortelde afhankelijkheid van de samenleving van gewaschemicaliën die zowel de aarde als de mensheid doden. Dit, in combinatie met Amerika’s afhankelijkheid van giftige geneesmiddelen, is een groot deel van de reden waarom chronische ziekten hoogtij vieren en de levensverwachting afneemt.

“De ontdekking van penicilline in 1928 en het toenemende gebruik van antibiotica door de samenleving hebben de microbiomen verder verstoord”, schrijft Toy verder.

“Kinderen die vroeg in hun leven antibiotica gebruiken, lopen een hoger risico op astma, coeliakie, obesitas, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en andere aandoeningen, blijkt uit onderzoeken. Het intensieve gebruik van antibacteriële reinigingsproducten in de afgelopen decennia heeft ook de ontwikkeling van het microbioom en het immuunsysteem verstoord, zeggen wetenschappers. ”

Toy waarschuwt ook dat een keizersnede (keizersnede) pasgeboren baby’s de nuttige microben ontneemt waaraan ze normaal zouden worden blootgesteld door natuurlijke vaginale bevalling. De wetenschap werkt zogenaamd aan het ontwikkelen van oplossingen om deze ontbrekende microben te benutten en aan te vullen, onder meer door probiotische suppletie.

Sommige wetenschappers werken aan het ontwikkelen van op maat gemaakte probiotische formules die uniek zijn afgestemd op de behoeften van het menselijk lichaam.

“Het zal niet het probioticum zijn dat je bij de reformwinkel krijgt, maar het kan een toekomstig probioticum zijn”, zegt Martin Blaser, directeur van het Center for Advanced Biotechnology and Medicine aan de Rutgers University. Het laboratorium van Blaser werkt aan het bepalen welke probiotica wat doen bij zowel mensen als dieren om nieuwe geavanceerde formules te ontwikkelen.

“We moeten definiëren wat de nuttige organismen zijn die we kunnen geven, gunstig voor welk doel en voor welke persoon”, zegt hij.

Een ander probleem zijn de chemicaliën die mensen gebruiken om hun huis schoon te maken of hun handen te desinfecteren. De meeste commerciële chemische oplossingen vernietigen zowel goede als slechte bacteriën, terwijl ze de bacteriële resistentie mettertijd bevorderen.

In een poging het probleem op te lossen, werken wetenschappers aan de ontwikkeling van nieuwe schoonmaakproducten die eigenlijk goede bacteriën bevatten die sterk genoeg zijn om de schadelijke soort te overweldigen en te verslaan.

Bronnen: Archive.fo

Categories: AktueelBlogGezondheid

Weer Genieten