Wat is het je waard om je je goed te voelen?
Veel mensen geven kapitalen uit aan uiterlijke verzorging, kleding, schoenen, tassen, huisraad, auto’s etc. Alles mag wat kosten.
Echter wanneer ze zelf niet lekker in hun vel zitten dan wordt er op elk dubbeltje beknibbeld. En waarom?

Nederlanders hebben een cultuur van ‘problemen los je toch zelf op’ en ‘dat kun je zelf toch, daar heb je geen hulp van anderen voor nodig…’.

En dat is jammer want het lichaam waarin we wonen kunnen we niet inruilen wanneer het versleten is. Er is geen reserve exemplaar ergens op te halen.
En veel mensen gaan er roekeloos mee om.

Het hoeft niet allemaal zo moeilijk te zijn en het hoeft ook helemaal niet zoveel te kosten. Van de andere kant, hoe waardevol is jouw lichaan eigenlijk voor jou? Wat is het jou waard of beter, wat/hoeveel bij jij waard?

Hoe los je dan jouw problemen op?
Eigenlijk maakt het niet uit of het nu fysiek of mentaal is. Alles is terug te herleiden tot “mindset”. Met de juiste mindset ga jij je beter voelen, wordt je minder snel ziek (of al helemaal niet), als je ziek bent dan genees je sneller, loopt jouw leven meer op rolletjes.
En wanneer het eens een keer tegenzit, kun je je er veel makkelijker en sneller overheen zetten. Je staat veel positiever in het leven. Negativiteit van anderen raakt jou niet meer zo. Doordat je zelf positiever bent, zie je meer mogelijkheden en trekt dat ook positiviteit aan.

Klinkt allemaal heel simpel toch… En dat is het ook best wel. Alleen om daar te komen, dat is voor niet iedereen even makkelijk. Sommigen hebben daar echt hulp voor nodig. Sommigen zijn gebaat bij reguliere zorg. Binnen de reguliere zorg moeten allerlei protocollen gevolgd worden en daardoor komt men vaak niet verder kan dan gedragsaanpassingen. Dit moet heel consequent en gedurende langere periode worden volgehouden. |
Buiten de reguliere zorg kunnen soms betere resultaten in een veel kortere tijdspanne behaald worden. Er wordt dan bijvoorbeeld gewerkt op het nivo van overtuigingen en of identiteit. Of moet je van iets bewust worden (gemaakt).. tja van wat? Dat verschilt van persoon tot persoon. Dat is voor iedereen verschillend, dat is ´maatwerk’.

Ik kan je daarbij helpen door bijvoorbeeld (soms prikkelende) vragen te stellen die doordringen tot de (jouw) kern. In ‘mijn pakket’ zitten vele verschillende tools, technieken, methodes etc. die ik naar believen kan inzetten. Precies datgene wat jij nodig hebt en wat het beste bij jou past (op dat moment). Echt maatwerk dus. En dan maakt het voor mij niet uit hoe lang een sessie duurt, we kijken wat kan. Je bent met slechts enkele sessies klaar!

En wanneer jij lekker in je vel zit, blij bent; dat is gezonder. Dan leef je langer. Heeft de omgeving daar ook ‘last’ van. Wordt het allemaal veel leuker. Dat is permanent. Je hebt er de rest van je leven plezier van.
En daar wordt ik ook blij van. En dat is precies wat ik wil bereiken.

Be happy manager


Ben jij waardevol?

Weer Genieten